Navigacija
Viber X logo

Poziv na deseti vebinar

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Vebinar na temu „Key legal issues in Horizon Europe and opportunities in EUREKA and EIT“ biće održan 15. decembra 2021. godine u 10 časova putem ,,Zum“ platforme.

Na ovom vebinaru koji se održava na engleskom jeziku, učešće je moguće uz prethodnu registraciju, a koju je moguće obaviti putem linka.

Predavači na ovom događaju su: Đorđe Markez sa Univerziteta u Banjoj Luci, koji će govoriti na temu ,,Horizon Europe – legal do’s and don’ts­­­“, Ines Marinković iz Austrijske agencije za promociju istraživanja (FFG) na temu ,,Innovation beyond borders: enhancing cooperation within Eureka Network“.

Predavač je i Luk Inkorvaja iz Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju, na temu ,,European Institute for Innovation and Technology (EIT): Boosting the Innovation Talent and Capacity of Europe“. 

Ovaj događaj kao i drugi planirani da se organizuju i u početkom 2022. godine, je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata Horizon Europe, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke Horizon Europe, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na Horizon Europe projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Ovo je deseti vebinar koji se organizuje u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija). Pristup materijalima sa prethodnih vebinara, dostupan je na Learning Materials Platform, a moguć je uz prethodnu registraciju za Online Expert Pool  projekta.

Više informicija nalazi se na linku: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11742/RMA_Logo_Negative_Circle__1_.jpg