Навигација
Viber

Ректор разговарао са амбасадором Румуније

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, разговарао је 5. октобра 2021. године са амбасадором Румуније у Босни и Херцеговини Антоном Пакурецуом. 

Током састанка у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, разговарано је о досадашњој сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и високошколских установа у Румунији.  

Саговорници су констатовали да већ постоји сарадња између академских заједница, али да се она може још унапређивати. Сходно томе, договорено је да се у наредном периоду потпише Меморандум о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета и Универзитета у Сибију. 

Амбасадору је представљена и досадашња сарадња између чланица Универзитета у Бањој Луци и високошколских установа из Румуније, која се углавном огледа кроз размјену студената и особља кроз Еразмус+ пројекте. 

Ректор Гајанин је исказао наду да ће се сарадња наставити у времену које долази, како кроз постојеће, тако и кроз нове пројекте. Ректор је навео, да се нада да ће сарадња бити остварена и кроз заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима, финансираним од стране Европске уније. 

Једна од тема овог састанка била је и размјена библиотечке грађе између Универзитета у Бањој Луци са румунским универзитетима.

Састанку је присуствовао и савјетник амбасадора за политичка питања Корнел Бурча, те виши стручни сарадник за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета Јелена Рожић, ма.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11516/IMG_5748.JPG