Навигација
Viber

Ректор Гајанин разговарао са градоначелником Станивуковићем

Опште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, састао се 13. септембра 2021. године са градоначелником Града Бања Лука Драшком Станивуковићем.

,,Током радног састанка са градоначелником Станувуковићем, утврђена је динамика завршетка пројектних активности које се односе на израду пројекта зграде едукативног центара за предшколско образовање - зграда дјечијег вртића у Универзитетском граду, те је потписан Протокол о извођењу студентске праксе у предузећима чији је оснивач Град Бања Лука’’, казао је ректор након састанка одржаног у просторијама Градске управе.

,,Када је ријеч о студентској пракси, план је да се пројектне активности реализују у континуитету и то у марту мјесецу, како би студенти могли праксу обављати у љетњом периоду, а када је пауза на факултетима­­'', навео је ректор Гајанин. 

Током састанка је договорена и финансијска подршка Универзитету из буџета Града, за заједничке пројекте од обостраног интереса.

Како је казао градоначелник, добре праксе ће бити настављене, а овај  састанак је важан јер ће се по први пут у буџету Града осигурати грантовска средства намијењена Универзитету.

Он је казао да је током састанка разговарано и о измјенама регулационог плана, које се тичу новог Градског парка, а који би требало да са Универзитетским градом, првим кејом на ријеци Врбас, те новим изгледом „Акване“, чине једну потпуно нову амбијенталну цјелину.

,,Једна од важних тема данашњег састанка је и изградња вртића, који би користио дјеци запосленика Универзитета, али и студентима који се опредијеле за ту струку, јер би им и у тој установи могла бити организована пракса’’, казао је градоначелник.

Састанку су присуствовали и проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић и савјетник градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11448/gradonacelnik-i-rektor-2021-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11448/gradonacelnik-i-rektor-2021-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11448/gradonacelnik-i-rektor-2021-03.JPG