Navigacija
Viber X logo

Rektor Gajanin razgovarao sa gradonačelnikom Stanivukovićem

Opšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, sastao se 13. septembra 2021. godine sa gradonačelnikom Grada Banja Luka Draškom Stanivukovićem.

,,Tokom radnog sastanka sa gradonačelnikom Stanuvukovićem, utvrđena je dinamika završetka projektnih aktivnosti koje se odnose na izradu projekta zgrade edukativnog centara za predškolsko obrazovanje - zgrada dječijeg vrtića u Univerzitetskom gradu, te je potpisan Protokol o izvođenju studentske prakse u preduzećima čiji je osnivač Grad Banja Luka’’, kazao je rektor nakon sastanka održanog u prostorijama Gradske uprave.

,,Kada je riječ o studentskoj praksi, plan je da se projektne aktivnosti realizuju u kontinuitetu i to u martu mjesecu, kako bi studenti mogli praksu obavljati u ljetnjom periodu, a kada je pauza na fakultetima­­'', naveo je rektor Gajanin. 

Tokom sastanka je dogovorena i finansijska podrška Univerzitetu iz budžeta Grada, za zajedničke projekte od obostranog interesa.

Kako je kazao gradonačelnik, dobre prakse će biti nastavljene, a ovaj  sastanak je važan jer će se po prvi put u budžetu Grada osigurati grantovska sredstva namijenjena Univerzitetu.

On je kazao da je tokom sastanka razgovarano i o izmjenama regulacionog plana, koje se tiču novog Gradskog parka, a koji bi trebalo da sa Univerzitetskim gradom, prvim kejom na rijeci Vrbas, te novim izgledom „Akvane“, čine jednu potpuno novu ambijentalnu cjelinu.

,,Jedna od važnih tema današnjeg sastanka je i izgradnja vrtića, koji bi koristio djeci zaposlenika Univerziteta, ali i studentima koji se opredijele za tu struku, jer bi im i u toj ustanovi mogla biti organizovana praksa’’, kazao je gradonačelnik.

Sastanku su prisustvovali i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić i savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11448/gradonacelnik-i-rektor-2021-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11448/gradonacelnik-i-rektor-2021-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11448/gradonacelnik-i-rektor-2021-03.JPG