Навигација
ViberX logo

АГГФ: Одржана радионица и инфо дан

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету Универзитета у Бањој Луци, 10. септембра 2021. године одржана је заједничка Радионица о сарадњи пословног и академског сектора у подстицању примјене савремених геоинформационих технологија у образовању и предузетништву и Коперникус инфо дана.

Радионица је организована у оквиру Eразмус+ пројекта “Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics - GEOBIZ”. Основни циљ пројекта чији је координатор на Универзитету Бањој Луци, Младен Амовић, ма, је оснаживање капацитета академских институција да одговоре на потребе растуће геоинформационе индустрије у Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Молдавији и Црној Гори. 

Коперникус инфо дан организован је са циљем промоције Коперникус програма за осматрање Земље и Коперникус академске мреже. Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет је представник Босне и Херцеговине у наведеној мрежи која има за циљ да повеже истраживачке и академске институције са државним установама, пословним сектором, приватним и непрофитним организацијама како би се олакшала истраживања, развој образовног материјала и омогућила ефикаснија примјена Коперникус података и сервиса. Контакт особа испред Универзитета у Бањој Луци је доц. др Гордана Јаковљевић.

На радионици су учествовали представници: Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета, Центра за предузетништво и трансфер технологија, Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци, Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Геодетског факултета Универзитета у Загребу,  Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, Грађевинског факултета Универзитета у Сарајеву, Града Бијељина и ГеоНове д.о.о.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%84.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%841.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%842.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%843.jpg