Navigacija
Viber X logo

AGGF: Održana radionica i info dan

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 10. septembra 2021. godine održana je zajednička Radionica o saradnji poslovnog i akademskog sektora u podsticanju primjene savremenih geoinformacionih tehnologija u obrazovanju i preduzetništvu i Kopernikus info dana.

Radionica je organizovana u okviru Erazmus+ projekta “Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics - GEOBIZ”. Osnovni cilj projekta čiji je koordinator na Univerzitetu Banjoj Luci, Mladen Amović, ma, je osnaživanje kapaciteta akademskih institucija da odgovore na potrebe rastuće geoinformacione industrije u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Moldaviji i Crnoj Gori. 

Kopernikus info dan organizovan je sa ciljem promocije Kopernikus programa za osmatranje Zemlje i Kopernikus akademske mreže. Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet je predstavnik Bosne i Hercegovine u navedenoj mreži koja ima za cilj da poveže istraživačke i akademske institucije sa državnim ustanovama, poslovnim sektorom, privatnim i neprofitnim organizacijama kako bi se olakšala istraživanja, razvoj obrazovnog materijala i omogućila efikasnija primjena Kopernikus podataka i servisa. Kontakt osoba ispred Univerziteta u Banjoj Luci je doc. dr Gordana Jakovljević.

Na radionici su učestvovali predstavnici: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Geodetskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu,  Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Grada Bijeljina i GeoNove d.o.o.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%84.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%841.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%842.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11455/%D0%B0%D0%B3%D0%B3%D1%843.jpg