Навигација
ViberX logo

Позив за пријаву на вебинар о унапређењу изврсности пројеката

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је позив за пријаву за учешће на вебинару на тему „Унапређење изврсности - стратегије за наглашавање искуства и експертизе у вашем пројектном приједлогу“.

Вебинар ће бити одржан 28. априла 2021. године у 10 часова путем Зум платформе, a радни језик је енглески.

Предавачи на вебинару су искусни савјетници, пројектни менаџери и администратори европских и међународних истраживачких пројеката.

За учешће на вебинару неопходна је регистрација, а коју је могуће обавити на овом линку.

Предавање ће обухватити основне принципе и препоруке за припрему и дизајнирање пројектних приједлога за „Horizon Europe“ програм са фокусом на различите приступе и стратегије представљања институције и истраживачког тима са аспекта тражене научне изврности. 

Овај догађај, као и други догађаји планирани у току ове године, намијењен је за све истраживаче, менаџере и администраторе истраживања заинтересоване за теме: шта доноси нови програм финансирања научно-истраживачких пројеката „Horizon Europe“, који су главни принципи дизајнирања успјешног приједлога научно-истраживачког пројекта, значај етике и отворене науке „Horizon Europe“, права интелектуалне својине у научно-истраживачким пројектима, трансфер технологије и процјена тржишта од посебног значаја за иновационе и научно-истраживачке пројекте, финансије на „Horizon Europe“ пројектима и додатне могућности за аплицирање институција из земаља Западног Балкана.

Вебинар се организује у оквиру пројекта под називом „V4+WB RMA Network“, а у којем Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци од новембра 2020. године учествује као партнерска институција. Овај пројекат је иницијатива за подршку и оснаживање заједнице менаџера и администратора истраживања. Конзорцијум предвођен организацијом ХЕТФА из Будимпеште, финансиран је кроз Међународни вишеградски фонд и фокусира се на земље тзв. вишеградске четворке (В4 − Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска) и Западног Балкана (Србија, Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија).

Више информација о пројекту налази се овдје.

Материјал за пријаву на вебинар „Унапређење изврсности – стратегије за наглашавање искуства и експертизе у вашем пројектном приједлогу“ налази се у прилогу (Прилог 1).