Навигација
Viber

У плану оснивање Центра за подршку дрвопрерађивачком сектору

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и представници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске разговарали су 25. фебруара 2021. о реализацији ФЕДЕП пројекта.

На састанку у Ректорату Универзитета у Бањој Луци разговарало се о сарадњи и компонентама пројекта који се односи на сектор дрвопрераде, а у којем Министарство привреде и предузетништва и Универзитет у Бањој Луци наступају као партнери.

Сходно томе, у плану је да ресорно министарство и Универзитет крену у оснивање Центра за подршку дрвопрерађивачком сектору у Републици Српској, који би пружао свеобухватну подршку развоју производа од дрвета. Центар би дрвопрерађивачима пружао помоћ која се односи  на пословање, опремање лабораторија, те  формирање дизајнерских центра. Такође, планирано је да центар пружа подршку из менаџмента управљања људским ресурсима, развоја тржишта, маркетиншких активности, као и да олакша приступ финансијама.

Формирање овог центра је један од кључних циљева Стратегије развоја индустрије Републике Српске.

Сам процес формирања, који би требао бити реализоване уз подршку Свјетске банке, има за циљ да позитивно утичу на индустријски и привредни развој Републике Српске. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10894/rektor_gajajnin_i_predstavnici_ministarstva.JPG