Navigacija
Viber X logo

U planu osnivanje Centra za podršku drvoprerađivačkom sektoru

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske razgovarali su 25. februara 2021. o realizaciji FEDEP projekta.

Na sastanku u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci razgovaralo se o saradnji i komponentama projekta koji se odnosi na sektor drvoprerade, a u kojem Ministarstvo privrede i preduzetništva i Univerzitet u Banjoj Luci nastupaju kao partneri.

Shodno tome, u planu je da resorno ministarstvo i Univerzitet krenu u osnivanje Centra za podršku drvoprerađivačkom sektoru u Republici Srpskoj, koji bi pružao sveobuhvatnu podršku razvoju proizvoda od drveta. Centar bi drvoprerađivačima pružao pomoć koja se odnosi  na poslovanje, opremanje laboratorija, te  formiranje dizajnerskih centra. Takođe, planirano je da centar pruža podršku iz menadžmenta upravljanja ljudskim resursima, razvoja tržišta, marketinških aktivnosti, kao i da olakša pristup finansijama.

Formiranje ovog centra je jedan od ključnih ciljeva Strategije razvoja industrije Republike Srpske.

Sam proces formiranja, koji bi trebao biti realizovane uz podršku Svjetske banke, ima za cilj da pozitivno utiču na industrijski i privredni razvoj Republike Srpske. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10894/rektor_gajajnin_i_predstavnici_ministarstva.JPG