Навигација
Viber

Позив за регистрацију у Research Incubator програму

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Објављен је позив студентима другог и трећег циклуса студија из друштвених наука за регистрацију у  Research Incubator програму.

Ријеч је о програм чији је циљ да подржи истраживања из друштвених наука, те омогући младим  истраживачима да развију вјештине израде квалитетних истраживачких приједлога пројеката релевантних за дискусију и доношење политика и програма у БиХ. 

Полазници који буду изабрани за овај програм, поред серије радионица, добиће приступ подацима у оквиру Архиве података из друштвених наука у Босни и Херцеговини (DASS-BiH), приступ стручној литератури, приступ базама истраживачких питања релевантних за доношење политика у БиХ (Question Bank). 

Такође, биће им омогућен приступ софтверима и другим алатима за истраживање попут микросимулацијских модела, тренинзима из специфичних метода истраживања прилагођених потребама полазника. Постоји и могућност ангажовања истраживача с водећих свјетских универзитета у улози ментора и коментора. 

Research Incubator је дио InQuire мреже кроз коју ће полазници осим подршке у дизајнирању приједлога истраживања, имати могућност да успоставе сарадњу са институцијама и донаторима као потенцијалним корисницима резултата њихових истраживања у току имплементације самог програма. Коначно, полазници ће имати могућност коришћења других ресурса Центра за развојне еволуције и друштвена истраживања (CREDI), укључујући помоћ у прикупљању података на терену, те могућност додатног ангажмана на другим пројектима CREDI-a. 

Форма за регистрацију налази се на овом линку. Све додатне информације налазе се на www.inquire.ba, а за сва питања на располагању је и адреса електронске поште inquire@credi.ba,  као и телефон 033/205-859.

Имајући у виду да је Универзитет у Бањој Луци чланица DASS-BiH, наши студенти ће имати предност приликом пријаве на овај програм.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10652/dass-bih-jpeg-e1602077741352.jpg