Navigacija
Viber X logo

Poziv za registraciju u Research Incubator programu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Objavljen je poziv studentima drugog i trećeg ciklusa studija iz društvenih nauka za registraciju u  Research Incubator programu.

Riječ je o program čiji je cilj da podrži istraživanja iz društvenih nauka, te omogući mladim  istraživačima da razviju vještine izrade kvalitetnih istraživačkih prijedloga projekata relevantnih za diskusiju i donošenje politika i programa u BiH. 

Polaznici koji budu izabrani za ovaj program, pored serije radionica, dobiće pristup podacima u okviru Arhive podataka iz društvenih nauka u Bosni i Hercegovini (DASS-BiH), pristup stručnoj literaturi, pristup bazama istraživačkih pitanja relevantnih za donošenje politika u BiH (Question Bank). 

Takođe, biće im omogućen pristup softverima i drugim alatima za istraživanje poput mikrosimulacijskih modela, treninzima iz specifičnih metoda istraživanja prilagođenih potrebama polaznika. Postoji i mogućnost angažovanja istraživača s vodećih svjetskih univerziteta u ulozi mentora i komentora. 

Research Incubator je dio InQuire mreže kroz koju će polaznici osim podrške u dizajniranju prijedloga istraživanja, imati mogućnost da uspostave saradnju sa institucijama i donatorima kao potencijalnim korisnicima rezultata njihovih istraživanja u toku implementacije samog programa. Konačno, polaznici će imati mogućnost korišćenja drugih resursa Centra za razvojne evolucije i društvena istraživanja (CREDI), uključujući pomoć u prikupljanju podataka na terenu, te mogućnost dodatnog angažmana na drugim projektima CREDI-a. 

Forma za registraciju nalazi se na ovom linku. Sve dodatne informacije nalaze se na www.inquire.ba, a za sva pitanja na raspolaganju je i adresa elektronske pošte inquire@credi.ba,  kao i telefon 033/205-859.

Imajući u vidu da je Univerzitet u Banjoj Luci članica DASS-BiH, naši studenti će imati prednost prilikom prijave na ovaj program.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10652/dass-bih-jpeg-e1602077741352.jpg