Навигација
ViberX logo

Информација са 51. електронске сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) на 51. електронској сједници, одржаној преко Google Meeta 28. маја 2020. године, рамотрио је и подржао Приједлог измјена и допуна Одлуке о одговорним наставницима и сарадницима на I, II и III циклусу студија у академској 2019/2020. години.

Сенат је дао подршку и Приједлогу Одлуке ННВ Пољопривредног факултета о именовању руководица СП Аграрна економија и рурални развој, а на приједлог ННВ Технолошког факултета подржан је Приједлог одлуке о именовању руководица СП Графичко инжењерство. 

У раду 51. сједнице донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања. Такође, донесене су и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Машинском факултету, Медицинском факултету, Правном факултету, Факултету физичког васпитања и спорта, те Филозофском факултету. 

Донесене су и одлуке о именовању комисија за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата са Медицинског факултета. Сенат Универзитета је донио и Одлуку о усвајању извјештаја Комисије за оцјену подобности теме, канадидата и испуњености услова за ментроство за израду докторске дисертације кандидата са Медицинског факултета,  а подршка је дата и за Одлуку о именовању Комисије за оцјену урађене докторске дисертације кандидата са Филозофског факултета.

Сенат је дао сагласност и на одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама кандидата са: Економског факултета, ЕТФ-а, Машинског факултета, Медицинског факултета, Правног факултета и Факултета политичких наука.

Пуна подршка Сената је дата и за Меморандум о разумјевању између Универзитета и Пољопривредног истраживачког института, Лефкосиа, Кипар , као и за Споразум о реализацији активности у оквиру ,,Darwin“ колаборације између УНИБЛ и  Института за нуклеарне науке „Винча“.

Чланови Сената су информисани и о активностима везаним  и о резултатима пријава CEEPUS мрежа. Када је ријеч о овим мрежама, Сенат је донио Одлуку да се активности не реализују до краја ове академске године. 

На приједлог Студентског парламента УНИБЛ, Сенат је дао пуну сагласност да се од 1. јуна 2020. године, а за вријеме испитних рокова, омогући рад читаоница на факултетима/академији до 21 час. Такође, све организационе дужне су да у складу са својим могућностима осигурају додатни простор које ће се користити као читаонице. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10061/unibl_logo_novi.png