Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 51. elektronske sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) na 51. elektronskoj sjednici, održanoj preko Google Meeta 28. maja 2020. godine, ramotrio je i podržao Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na I, II i III ciklusu studija u akademskoj 2019/2020. godini.

Senat je dao podršku i Prijedlogu Odluke NNV Poljoprivrednog fakulteta o imenovanju rukovodica SP Agrarna ekonomija i ruralni razvoj, a na prijedlog NNV Tehnološkog fakulteta podržan je Prijedlog odluke o imenovanju rukovodica SP Grafičko inženjerstvo. 

U radu 51. sjednice donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja. Takođe, donesene su i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, te Filozofskom fakultetu. 

Donesene su i odluke o imenovanju komisija za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata sa Medicinskog fakulteta. Senat Univerziteta je donio i Odluku o usvajanju izvještaja Komisije za ocjenu podobnosti teme, kanadidata i ispunjenosti uslova za mentrostvo za izradu doktorske disertacije kandidata sa Medicinskog fakulteta,  a podrška je data i za Odluku o imenovanju Komisije za ocjenu urađene doktorske disertacije kandidata sa Filozofskog fakulteta.

Senat je dao saglasnost i na odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama kandidata sa: Ekonomskog fakulteta, ETF-a, Mašinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka.

Puna podrška Senata je data i za Memorandum o razumjevanju između Univerziteta i Poljoprivrednog istraživačkog instituta, Lefkosia, Kipar , kao i za Sporazum o realizaciji aktivnosti u okviru ,,Darwin“ kolaboracije između UNIBL i  Instituta za nuklearne nauke „Vinča“.

Članovi Senata su informisani i o aktivnostima vezanim  i o rezultatima prijava CEEPUS mreža. Kada je riječ o ovim mrežama, Senat je donio Odluku da se aktivnosti ne realizuju do kraja ove akademske godine. 

Na prijedlog Studentskog parlamenta UNIBL, Senat je dao punu saglasnost da se od 1. juna 2020. godine, a za vrijeme ispitnih rokova, omogući rad čitaonica na fakultetima/akademiji do 21 čas. Takođe, sve organizacione dužne su da u skladu sa svojim mogućnostima osiguraju dodatni prostor koje će se koristiti kao čitaonice. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10061/unibl_logo_novi.png