Навигација
ViberX logo

Повратак чивнинг стипендисте Данила Ковача на Универзитет у Бањој Луци

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Данило Ковач, виши асистент Студијског програма историје Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), након успјешно окончаних мастер студија на престижном Универзитетском колеџу у Лондону, на које је отишао захваљујући стипендији Чивнинг фондације, вратио се на Универзитет у Бањој Луци. 

Чивнинг фондација основана је 1983. године, а стипендира студенте из 160 земаља. Уз сарадњу са бројним британским институцијама и универзитетима, Чивнинг фондација својим стипендистима обезбјеђује приступ многим стручним обукама и семинарима широм Велике Британије. Годишње се за стипендију Чивнинг фондације пријави око 50.000 заинтересованих студената, а добије је око 1.700.

Данило Ковач претходно је завршио мастер студије из Опште савремене историје на Филозофском факултету УНИБЛ, а препоруке за студије у Лондону добио је од проф. др Горана Латиновића са УНИБЛ и проф. др Марка Вандер Линдена са Универзитета у Кембриџу.

Данило Ковач учесник је бројних стручних семинара и конференција у Лондону, Риму, Напуљу, Трсту, Берлину, Бухенвалду, Паризу, Бечу, Сарајеву и Бањој Луци, о разним темама из методике наставе историје, опште и националне историје, историје умјетности и археологије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9399/fotografija_02.jpg