Navigacija
Viber X logo

Povratak čivning stipendiste Danila Kovača na Univerzitet u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Danilo Kovač, viši asistent Studijskog programa istorije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), nakon uspješno okončanih master studija na prestižnom Univerzitetskom koledžu u Londonu, na koje je otišao zahvaljujući stipendiji Čivning fondacije, vratio se na Univerzitet u Banjoj Luci. 

Čivning fondacija osnovana je 1983. godine, a stipendira studente iz 160 zemalja. Uz saradnju sa brojnim britanskim institucijama i univerzitetima, Čivning fondacija svojim stipendistima obezbjeđuje pristup mnogim stručnim obukama i seminarima širom Velike Britanije. Godišnje se za stipendiju Čivning fondacije prijavi oko 50.000 zainteresovanih studenata, a dobije je oko 1.700.

Danilo Kovač prethodno je završio master studije iz Opšte savremene istorije na Filozofskom fakultetu UNIBL, a preporuke za studije u Londonu dobio je od prof. dr Gorana Latinovića sa UNIBL i prof. dr Marka Vander Lindena sa Univerziteta u Kembridžu.

Danilo Kovač učesnik je brojnih stručnih seminara i konferencija u Londonu, Rimu, Napulju, Trstu, Berlinu, Buhenvaldu, Parizu, Beču, Sarajevu i Banjoj Luci, o raznim temama iz metodike nastave istorije, opšte i nacionalne istorije, istorije umjetnosti i arheologije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9399/fotografija_02.jpg