Навигација
ViberX logo

Представници Конфуцијевог института на симпозијуму на Бледу

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци (КИ УНИБЛ) Љиљана Стевић и Бранислав Благојевић учествовали су на 6. симпозијуму тинк-тенкова Кине и земаља централне и источне Европе, одржаном  3. и 4. септембра 2019. године на Бледу у Словенији.

Организатор скупа је Кинеска академија друштвених наука (КАСС) и Бледска школа за менаџмент. Симпозијум су отворили амбасадор и директор одјељења за економску и јавну дипломатију Министарства за спољне послове Републике Словеније Изток Грмек, потпредсједница 12. комисије за спољне послове Свекинеског народног конгреса др Џао Баиге и декан Бледске школе за менаџмент др Даница Пург.

Директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци Љиљана Стевић учествовала је у 2. панелу овог симпозијума под називом „Иновације и одрживи развој 17+1 механизма’’, гдје представила рад на тему „Еволуција културне дипломатије и меке моћи из угла кинеске спољне политике на примјеру 17+1 механизма сарадње”. 

Иначе, Мрежа тинк-тенкова Кине и земаља централне и источне Европе (17+1 мрежа тинк-тенкова) је предложена од стране премијера НР Кине Ли Кећанга на 4. самиту Кине и земаља централне и источне Европе и званично је покренута 16. децембра 2015. године.

Посјета Конфуцијевом институту за економију

Посјету Словенији представници КИ УНИБЛ искористили су да посјете и Конфуцијев институт за економију на Економском факултету Универзитета у Љубљани. Том приликом, договорена је сарадња на отварању посебног курса „Како пословати са Кином“, који се већ девет година успјешно организује у Словенији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9264/konfucijev_instutut_unibl_-_naslovna_fotografija.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9264/IMG_2525.JPG