Navigacija
Viber X logo

Predstavnici Konfucijevog instituta na simpozijumu na Bledu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci (KI UNIBL) Ljiljana Stević i Branislav Blagojević učestvovali su na 6. simpozijumu tink-tenkova Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, održanom  3. i 4. septembra 2019. godine na Bledu u Sloveniji.

Organizator skupa je Kineska akademija društvenih nauka (KASS) i Bledska škola za menadžment. Simpozijum su otvorili ambasador i direktor odjeljenja za ekonomsku i javnu diplomatiju Ministarstva za spoljne poslove Republike Slovenije Iztok Grmek, potpredsjednica 12. komisije za spoljne poslove Svekineskog narodnog kongresa dr Džao Baige i dekan Bledske škole za menadžment dr Danica Purg.

Direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci Ljiljana Stević učestvovala je u 2. panelu ovog simpozijuma pod nazivom „Inovacije i održivi razvoj 17+1 mehanizma’’, gdje predstavila rad na temu „Evolucija kulturne diplomatije i meke moći iz ugla kineske spoljne politike na primjeru 17+1 mehanizma saradnje”. 

Inače, Mreža tink-tenkova Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (17+1 mreža tink-tenkova) je predložena od strane premijera NR Kine Li Kećanga na 4. samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i zvanično je pokrenuta 16. decembra 2015. godine.

Posjeta Konfucijevom institutu za ekonomiju

Posjetu Sloveniji predstavnici KI UNIBL iskoristili su da posjete i Konfucijev institut za ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Tom prilikom, dogovorena je saradnja na otvaranju posebnog kursa „Kako poslovati sa Kinom“, koji se već devet godina uspješno organizuje u Sloveniji.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9264/konfucijev_instutut_unibl_-_naslovna_fotografija.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9264/IMG_2525.JPG