Навигација
ViberX logo

Успјешно завршен курс кинеског језика

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Преко четрдесет ученика од четвртог до деветог разреда из бањалучке Основне школе „Вук Стефановић Караџић“, 14. јуна 2019. године, успјешно је завршило почетни ниво курса кинеског језика.

Ријеч је о бесплатном факултативном курсу кинеског језика, одржаном у другом полугодишту текуће школске године, а све на основу споразума о сарадњи између Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци и поменуте школе.

“Поносни смо на чињеницу да смо прва основна школа у Бањој Луци која је својим ђацима понудила прилику да се упознају са основама кинеског језика и писма. Сматрамо да је то за наше ученике једно велико културолошко и образовно богатство, јер на овај начин имају прилику да развију интересовање и заволе језик којим говори преко милијарду људи широм свијета, и који је други по важности у свјетској економији“, изјавила је Татјана Вилендечић, директор ОШ „Вук Стефановић Караџић“.

Она је истакла да ће и у наредној школској години ученици узраста од четвртог до деветог разреда наставити са учењем кинеског језика те да се постојећој групи могу прикључити и нови полазници.

Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, изразила је задовољство успостављеном сарадњом и великим интересовањем ученика у овој школи за учењем кинеског језика и упознавањем са културом НР Кине. 

„Драго ми је да је директор ОШ „Вук Стефановић Караџић“ препознала значај и предности познавања кинеског језика и културе и да је ученицима ове школе омогућила да кинески језик почну учити већ од раног узраста“, изјавила је Љиљана Стевић.

Навела је и да ће се Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци радо одазвати и, у складу са својим могућностима, у другим школама организовати факултативне курсеве кинеског језика.
.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/9032/IMG-878a5db28ef2b087696c24a8a129aee9-V.jpg