Navigacija
Viber X logo

Uspješno završen kurs kineskog jezika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Preko četrdeset učenika od četvrtog do devetog razreda iz banjalučke Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, 14. juna 2019. godine, uspješno je završilo početni nivo kursa kineskog jezika.

Riječ je o besplatnom fakultativnom kursu kineskog jezika, održanom u drugom polugodištu tekuće školske godine, a sve na osnovu sporazuma o saradnji između Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i pomenute škole.

“Ponosni smo na činjenicu da smo prva osnovna škola u Banjoj Luci koja je svojim đacima ponudila priliku da se upoznaju sa osnovama kineskog jezika i pisma. Smatramo da je to za naše učenike jedno veliko kulturološko i obrazovno bogatstvo, jer na ovaj način imaju priliku da razviju interesovanje i zavole jezik kojim govori preko milijardu ljudi širom svijeta, i koji je drugi po važnosti u svjetskoj ekonomiji“, izjavila je Tatjana Vilendečić, direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“.

Ona je istakla da će i u narednoj školskoj godini učenici uzrasta od četvrtog do devetog razreda nastaviti sa učenjem kineskog jezika te da se postojećoj grupi mogu priključiti i novi polaznici.

Ljiljana Stević, direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci, izrazila je zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom i velikim interesovanjem učenika u ovoj školi za učenjem kineskog jezika i upoznavanjem sa kulturom NR Kine. 

„Drago mi je da je direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ prepoznala značaj i prednosti poznavanja kineskog jezika i kulture i da je učenicima ove škole omogućila da kineski jezik počnu učiti već od ranog uzrasta“, izjavila je Ljiljana Stević.

Navela je i da će se Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci rado odazvati i, u skladu sa svojim mogućnostima, u drugim školama organizovati fakultativne kurseve kineskog jezika.
.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9032/IMG-878a5db28ef2b087696c24a8a129aee9-V.jpg