Навигација
Viber

Студенти на ''парламентарном часу''

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци присуствовали су ''парламентарном часу'', одржаном 27. маја 2019. године у Народној скупштини Републике Српске.

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине РС, је студенте упознао са надлежностима и активностима Народне скупштине и парламентарним процедурама, као и односу Народне скупштине са другим институцијама.

Предсједник Народне скупштине је посебну пажњу посветио раду и организацији Народне скупштине, улози и овлаштењима парламента, сазивању и припремама сједница у пленуму и искуствима у руковођењу највишом законодавном институцијом.

Послије излагања предсједника Народне скупштине, студенти су имали прилику да постављају питања, при чему су показали интересовање о појединим фазама законодавног поступка, нормативној дјелатности Народне скупштине и програму рада у наредном периоду.

 Поред тога, студенти су се интересовали и о степену учешћа грађана у предлагању закона и подношења иницијатива, те сарадњи Народне скупштине са другим парламентима.

Одржавање ''парламентарног часа'' у Народној скупштини Републике Српске ове, као и претходних година, резултат је вишегодишње сарадње ове институције и Правног факултета Универзитета у Бањој Луци која ће се наставити и у будућности.

Студенти су на ово предавање ишли у пратњи др Милана Пилиповића, доцента на предмету Уставно правно.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8962/parlamentarni_%C4%8Das_glavna.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8962/parlamentarni_%C4%8Das_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8962/parlamentarni_%C4%8Das_2.jpg