Navigacija
Viber X logo

Studenti na ''parlamentarnom času''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prisustvovali su ''parlamentarnom času'', održanom 27. maja 2019. godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, je studente upoznao sa nadležnostima i aktivnostima Narodne skupštine i parlamentarnim procedurama, kao i odnosu Narodne skupštine sa drugim institucijama.

Predsjednik Narodne skupštine je posebnu pažnju posvetio radu i organizaciji Narodne skupštine, ulozi i ovlaštenjima parlamenta, sazivanju i pripremama sjednica u plenumu i iskustvima u rukovođenju najvišom zakonodavnom institucijom.

Poslije izlaganja predsjednika Narodne skupštine, studenti su imali priliku da postavljaju pitanja, pri čemu su pokazali interesovanje o pojedinim fazama zakonodavnog postupka, normativnoj djelatnosti Narodne skupštine i programu rada u narednom periodu.

 Pored toga, studenti su se interesovali i o stepenu učešća građana u predlaganju zakona i podnošenja inicijativa, te saradnji Narodne skupštine sa drugim parlamentima.

Održavanje ''parlamentarnog časa'' u Narodnoj skupštini Republike Srpske ove, kao i prethodnih godina, rezultat je višegodišnje saradnje ove institucije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koja će se nastaviti i u budućnosti.

Studenti su na ovo predavanje išli u pratnji dr Milana Pilipovića, docenta na predmetu Ustavno pravno.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8962/parlamentarni_%C4%8Das_glavna.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8962/parlamentarni_%C4%8Das_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8962/parlamentarni_%C4%8Das_2.jpg