Навигација
Viber

Студенти засадили стабла ораха

Опште

Студенти четврте године СП Екологија и заштита животне средине, Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци, током марта организовали су акцију засађивања стабала ораха у двориштима двије бањалучке основне школе.

Ријеч је о самоиницијативној акцији студената у оквиру предмета Екологија човјека, а која је обављена уз подршку проф. др Смиљане Параш, наведено је на интернет страници Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Наиме, ова активност је искоришћена и да се ученици упознају са значајем биљака у свом окружењу кроз кратка и модерна предавања која су одржали наши студенти.

Акција је почела 6. марта 2019. године у ОШ ''Борисав Станковић'', гдје за ученике осмих и деветих разреда одржан час у природи. У акцији која је 20. марта 2019. године одржана у ОШ ''Иван Горан Ковачић'', час је одржан за ученике из три одјељења шестог разреда. У акцији засађивања стабала учестовали су и ученици ове двије школе.

 Велику помоћ студенти су имали од предметних наставника биологије ове двије школе, Татјане Маленчић и Славице Маркановић.

Поред знања и одговора на сва питања ученика, студенти су ученицима поклонили и младе биљке парадајза уз препорукe за правилно чување и његу. Ученици су са великим ентузијазмом прихватили да се брину о биљкама, те позвали студенте да их посјете и увјере се у напредак засада.

Акција садње и едукација биле су корисне, јер су ученици на тај начин информисани о великом значају биљака у урбаним екосистемима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8655/pmf-akcija.png