Navigacija
Viber X logo

Studenti zasadili stabla oraha

Opšte

Studenti četvrte godine SP Ekologija i zaštita životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, tokom marta organizovali su akciju zasađivanja stabala oraha u dvorištima dvije banjalučke osnovne škole.

Riječ je o samoinicijativnoj akciji studenata u okviru predmeta Ekologija čovjeka, a koja je obavljena uz podršku prof. dr Smiljane Paraš, navedeno je na internet stranici Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Naime, ova aktivnost je iskorišćena i da se učenici upoznaju sa značajem biljaka u svom okruženju kroz kratka i moderna predavanja koja su održali naši studenti.

Akcija je počela 6. marta 2019. godine u OŠ ''Borisav Stanković'', gdje za učenike osmih i devetih razreda održan čas u prirodi. U akciji koja je 20. marta 2019. godine održana u OŠ ''Ivan Goran Kovačić'', čas je održan za učenike iz tri odjeljenja šestog razreda. U akciji zasađivanja stabala učestovali su i učenici ove dvije škole.

 Veliku pomoć studenti su imali od predmetnih nastavnika biologije ove dvije škole, Tatjane Malenčić i Slavice Markanović.

Pored znanja i odgovora na sva pitanja učenika, studenti su učenicima poklonili i mlade biljke paradajza uz preporuke za pravilno čuvanje i njegu. Učenici su sa velikim entuzijazmom prihvatili da se brinu o biljkama, te pozvali studente da ih posjete i uvjere se u napredak zasada.

Akcija sadnje i edukacija bile su korisne, jer su učenici na taj način informisani o velikom značaju biljaka u urbanim ekosistemima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8655/pmf-akcija.png