Навигација
ViberX logo

Велико интересовање за Еразмус+ инфо дан

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Еразмус+ инфо дан, који је окупио бројне представнике организационих јединица Универзитета у Бањој Луци, одржан је 18. децембра 2018. године у просторијама Ректората.

Проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНИБЛ, каже да смо до сада успјешно реализовали 89 Темпус пројекта, шест Еразмус мундус пројеката.

Она наводи да се на УНИБЛ тренутно реализује 12 Еразмус+ пројеката изградње капацитета.

"Осим тога, у акцији Кредитна мобилност учествујемо у 29 различитих програма, с циљем подизања ове врсте мобилности на виши ниво, с обрзиром да је то један од стратешких циљева Универзитета и ресорног министарства", додала је проф. др Биљана Антуновић.

Суад Мухибић, директор Еразмус+ канцеларије у БиХ,  рекао је да је догађај који је организован на Универзитету у Бањој Луци, једна од промоција овог програма који је најважнији програм ЕУ у области високог образовања, омладине и спорта.

"Имамо 30 пројеката изградње капацитета који су у фази реализације и који помажу универзитетима да се модернизују и реформишу на начин да побољшају своје наставне планове и програме, да побољшају своје управљачке структуре и уводе нове програме, те да се омогући лакше повезивање са свим релевантним факторима друштва", навео је Мухибић и посебно похвалио рад УНИБЛ на овом пољу.

Др Невена Новаковић, доцент на Архитектонско-грађевинском-геодетском факултету, која је представила пројекат о концепту одрживости и отпорности у односу на климатске промјене "Креирање мрежа лабораторија знања за одрживу и отпорну животну средину", нагласила је да је овај пројекат имао више циљева.

"Међу најважније циљеве спада формирање центара за одрживост и отпорност при универзитетима који су учествовали у овом пројекту. Направили смо и едицију уџбеника о овој теми, која садржи шест књига доступних свим студентима и наставницима путем онлајн сервиса", навела је Новаковићева.

Она је додала да су на овом факултету, у оквиру теме пројекта, направљене и студије другог циклуса које су лиценциране прије годину дана и на којем се успјешно изводи наставни процес.

Током Еразмус+ инфо дана, говорио је Дејан Росић, сарадник за пројекте у Еразмус+ канцеларији у БиХ, као и проф. др Жељка Бабић, продекан за међународну сарадњу Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8330/erasmus_plus_info_dan__12_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8330/erasmus_plus_info_dan__11_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8330/erasmus_plus_info_dan__10_.JPG