Навигација
Viber

Одржан састанак проректора и продекана за НИР

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Горан Латиновић, проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), 13. јуна 2018. године, одржао је састанак са продеканима организационих јединица за НИР.

На дневном реду састанка, одржаног у просторијама Ректората, између осталог били су услови и критеријуми пријављивања на пројекте. 

Мр Анђела Пепић, руководилац Центра за предузентиштво и трансфер технологија УНИБЛ, говорила је о проблемима у овој области, али и препорукама у процесу аплицирања за пројекте.

Продекани су упознати и са стипендијама НР Кине, а које су доступне нашим студентима преко Конфуцијевог института. Детаљне информације о овој теми изнијела је ма Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института на Универзитету у Бањој Луци.

Важна тема састанка била је и категоризација часописа и зборника Универзитета.  

Продеканима је пренесена информација из Министарства науке и технологије Републике Српске да је у оквиру овог министарства основана Комисија за категоризацију часописа, а која  након јавног позива о достави неопходних података ради на категоризацији истих.

Такође, презентована је и информација о именовању чланова Радне групе за израду Приједлога Правилника о поступку утврђивања неакадемског понашања у изради писаних радова и других повреда кодекса професионалне етике на УНИБЛ.

На састанку  је дат одговарајући рок за предлагање нових чланова у Комисију за издавачку дјелатност на Универзитету у Бањој Луци. Продекани су упознати и са информацијом о степену искоришћености софтвера за отркивање плагијата по организационим јединицима на Универзитету.

Састанку су присуствовали и мр Душан Врућинић, виши стручни сарадник за издавачку дјелатност, и Дијана Билановић, стручни сарадник у канцеларији проректора за НИР.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7789/prorekotr_za_nir_unibl__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7789/prorekotr_za_nir_unibl__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7789/prorekotr_za_nir_unibl__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7789/prorekotr_za_nir_unibl__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7789/prorekotr_za_nir_unibl__1_.jpg