Навигација
Viber

Представљање стипендија Француске владе уз циклус филмова Седрика Клапиша

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Бањалучка канцеларија Француског института у БиХ, настављајући успјешну сарадњу са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске, и ове јесени приказује филмове познатог француског редитеља Седрика Клапиша и уз филмове представља стипендије Француске владе за постдипломске студије у Француској.Приказивање првог дијела Клапишеве трилогије посвећене студентском животу и уопште темама сазријевања и осамостаљивања, који носи назив „Шпански хостел“(година издања 2002, трајање 110 минута) предвиђено је за сриједу 1. октобар у 18 часова у просторијама Библиотеке.

Приликом ове пројекције бањалучки студент који је мастер студије политичких наука завршио у Стразбуру уз помоћ стипендије Француске владе, Ђорђе Томић, говориће о својим искуствима током године дана студирања у Француској.

Други дио трилогије „Руске лутке“ биће приказан у сриједу 15. oктобра, такође у 18 часова у просторијама Библиотеке, a своја искуства ће испричати бањалучки студент фармације Данко Стаменић, који је такође добио стипендију Француске владе и протеклу годину провео у Монпељеу на мастер студијама, а наредне три године наставља са докторским студијама у Француској.И на крају, у сриједу 29. oктобра, такође у 18 часова у просторијама Библиотеке, биће приказан посљедњи, трећи, дио који носи назив „Кинеске слагалице“, а своја искуства са мастер студија у Француској испричаће Ања Бундало бивша студенткиња, а сада запослена на Катедри за француски језик и књижевност Филолшког факултета Универзитета у Бањој Луци.
Улаз на све пројекције је слободан.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3610/logo-if-1.jpg