Navigacija
Viber X logo

Predstavljanje stipendija Francuske vlade uz ciklus filmova Sedrika Klapiša

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Banjalučka kancelarija Francuskog instituta u BiH, nastavljajući uspješnu saradnju sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske, i ove jeseni prikazuje filmove poznatog francuskog reditelja Sedrika Klapiša i uz filmove predstavlja stipendije Francuske vlade za postdiplomske studije u Francuskoj.



Prikazivanje prvog dijela Klapiševe trilogije posvećene studentskom životu i uopšte temama sazrijevanja i osamostaljivanja, koji nosi naziv „Španski hostel“(godina izdanja 2002, trajanje 110 minuta) predviđeno je za srijedu 1. oktobar u 18 časova u prostorijama Biblioteke.

Prilikom ove projekcije banjalučki student koji je master studije političkih nauka završio u Strazburu uz pomoć stipendije Francuske vlade, Đorđe Tomić, govoriće o svojim iskustvima tokom godine dana studiranja u Francuskoj.

Drugi dio trilogije „Ruske lutke“ biće prikazan u srijedu 15. oktobra, takođe u 18 časova u prostorijama Biblioteke, a svoja iskustva će ispričati banjalučki student farmacije Danko Stamenić, koji je takođe dobio stipendiju Francuske vlade i proteklu godinu proveo u Monpeljeu na master studijama, a naredne tri godine nastavlja sa doktorskim studijama u Francuskoj.



I na kraju, u srijedu 29. oktobra, takođe u 18 časova u prostorijama Biblioteke, biće prikazan posljednji, treći, dio koji nosi naziv „Kineske slagalice“, a svoja iskustva sa master studija u Francuskoj ispričaće Anja Bundalo bivša studentkinja, a sada zaposlena na Katedri za francuski jezik i književnost Filolškog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.
Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3610/logo-if-1.jpg