М02001 - Студијски истраживачки рад
| Спецификација предмета | ||||
|---|---|---|---|---|
| Тип студија | Академске студије другог циклуса | |||
| Студијски програм | Графичко инжењерство,Прехрамбено инжењерство,Текстилно инжењерство,Хемијско инжењерство | |||
| Назив | Студијски истраживачки рад | |||
| Акроним | Статус предмета | Семестар | Фонд часова | Број ЕСПБ | 
| М02001 | обавезан | 2 | 0П + 0В | 10.0 | 
| Наставници | ||||
| Наставник (предавач) | 
 | |||
| Наставник/сарадник (вјежбе) | ||||
| Условљност другим предметима | Облик условљености | |||
| Циљеви изучавања предмета | ||||
| Примјена основних, теоријско-методолошких, научно-стручних и стручно-апликативних знања и метода на рјешавању конкретних проблема у оквиру изабране области истраживања. У оквиру студијског истраживачког рада студент изучава проблем, његову структуру и сложеност и на основу спроведених анализа изводи закључке о могућим начинима његовог рјешавања. Проучавајући литературу студент се упознаје са најновијим сазнањима из области истраживања, методама које могу да се примјене за рјешавање сличних проблема. | ||||
| Исходи учења (стечена знања) | ||||
| Оспособљеност студента за укључивање у научно-истраживачки рад, анализу и обраду добијених резултата истраживања, писање и саопштавање семинарских радова, научних и стручних радова и израду завршног рада. | ||||
| Садржај предмета | ||||
| Студијски истраживачки рад. Претрага литературе, планирање и извођење експеримената и истраживања из области Прехрамбеног инжењерства, односно Прехрамбених технологија намирница биљног и животињског поријекла, Биохемијског инжењерства и Управљање и контрола квалитета хране и пића, као и обрада добијених резултата | ||||
| Методе извођења наставе | ||||
| Проучавање литературе и савладавање знања, Консултације са ментором Завршног рада, Израда и одбрана семинарског рада. | ||||
| Литература | ||||
| 
 | ||||
| Облици провјере знања и оцјењивање | ||||
| Током реализације овог дијела завршног рада, ментор у договору са студентом врши избор теме истраживања, даје потребна објашњења у циљу лакшег разумијевања материје: даје упутства студенту у вези претраживања, анализе и обраде стручне и научне литературе и резултата истраживања у циљу квалитета припреме за израду и одбрану завршног рада. | ||||
