Навигација

Б04721б - Стручна пракса

Спецификација предмета
Тип студијаАкадемске студије првог циклуса
Студијски програмПрехрамбене технологије и индустријске биотехнологије - 240 ECTS
НазивСтручна пракса
АкронимСтатус предметаСеместарФонд часоваБрој ЕСПБ
Б04721бобавезан70П + 0В3.0
Наставници
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Условљност другим предметимаОблик условљености
    //
    Циљеви изучавања предмета
    Студентска стручнa пракса има за циљ да студенту омогући да се у оквиру изабране области рада, упозна са реалним пословним окружењем у производним системима и институцијама које се баве пословањем у областима за које се студент образује, као и са могућностима за практичну примјену основних, теоријско-методолошких, научно-стручних и стручно-апликативних знања и вјештина стечених у току студија.
    Исходи учења (стечена знања)
    У оквиру стручне праксе студент је оспособљен за примјену претходно стечених теоријских и практичних знања и вјештина код рјешавања конкретних проблема у оквиру изабране области рада. Студент је упознат са функционисањем и организацијом рада изабраног предузећа или институције у којој је остварио праксу.
    Садржај предмета
    Упознавање са пословним окружењем привредног друштва у којем се обавља стручна пракса, са пословима које обавља дипломирани инжењер прехрамбене технологије одговарајућег смјера у датом пословном систему. Студент је дужан да води дневник рада у којем ће навести податке и сазнања до којих је дошао, као и активности које је реализовао у току обављања стручне праксе.
    Методе извођења наставе
    Укључивање у процес рада предузећа или институције, под менторством предметног наставника и представника предузећа, у којем је студент обавио стручну праксу.
    Литература
    1. Стручна и научна литература из области студијског програма.
    Облици провере знања и оцењивање
    Оцјена рада у току обављања стручне праксе и Дневника рада