Navigacija

B04721b - Stručna praksa

Specifikacija predmeta
Tip studija Akademske studije prvog ciklusa
Studijski program Prehrambene tehnologije i industrijske biotehnologije - 240 ECTS
Naziv Stručna praksa
Akronim Status predmeta Semestar Fond časova Broj ESPB
B04721b obavezan 7 0P + 0V 3.0
Nastavnici
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
    Uslovljnost drugim predmetima Oblik uslovljenosti
    / /
    Ciljevi izučavanja predmeta
    Studentska stručna praksa ima za cilj da studentu omogući da se u okviru izabrane oblasti rada, upozna sa realnim poslovnim okruženjem u proizvodnim sistemima i institucijama koje se bave poslovanjem u oblastima za koje se student obrazuje, kao i sa mogućnostima za praktičnu primjenu osnovnih, teorijsko-metodoloških, naučno-stručnih i stručno-aplikativnih znanja i vještina stečenih u toku studija.
    Ishodi učenja (stečena znanja)
    U okviru stručne prakse student je osposobljen za primjenu prethodno stečenih teorijskih i praktičnih znanja i vještina kod rješavanja konkretnih problema u okviru izabrane oblasti rada. Student je upoznat sa funkcionisanjem i organizacijom rada izabranog preduzeća ili institucije u kojoj je ostvario praksu.
    Sadržaj predmeta
    Upoznavanje sa poslovnim okruženjem privrednog društva u kojem se obavlja stručna praksa, sa poslovima koje obavlja diplomirani inženjer prehrambene tehnologije odgovarajućeg smjera u datom poslovnom sistemu. Student je dužan da vodi dnevnik rada u kojem će navesti podatke i saznanja do kojih je došao, kao i aktivnosti koje je realizovao u toku obavljanja stručne prakse.
    Metode izvođenja nastave
    Uključivanje u proces rada preduzeća ili institucije, pod mentorstvom predmetnog nastavnika i predstavnika preduzeća, u kojem je student obavio stručnu praksu.
    Literatura
    1. Stručna i naučna literatura iz oblasti studijskog programa.
    Oblici provere znanja i ocenjivanje
    Ocjena rada u toku obavljanja stručne prakse i Dnevnika rada