B04721b - Stručna praksa
| Specifikacija predmeta | ||||
|---|---|---|---|---|
| Tip studija | Akademske studije prvog ciklusa | |||
| Studijski program | Prehrambene tehnologije i industrijske biotehnologije - 240 ECTS | |||
| Naziv | Stručna praksa | |||
| Akronim | Status predmeta | Semestar | Fond časova | Broj ESPB |
| B04721b | obavezan | 7 | 0P + 0V | 3.0 |
| Nastavnici | ||||
| Nastavnik (predavač) | ||||
| Nastavnik/saradnik (vježbe) | ||||
| Uslovljnost drugim predmetima | Oblik uslovljenosti | |||
| / | / | |||
| Ciljevi izučavanja predmeta | ||||
| Studentska stručna praksa ima za cilj da studentu omogući da se u okviru izabrane oblasti rada, upozna sa realnim poslovnim okruženjem u proizvodnim sistemima i institucijama koje se bave poslovanjem u oblastima za koje se student obrazuje, kao i sa mogućnostima za praktičnu primjenu osnovnih, teorijsko-metodoloških, naučno-stručnih i stručno-aplikativnih znanja i vještina stečenih u toku studija. | ||||
| Ishodi učenja (stečena znanja) | ||||
| U okviru stručne prakse student je osposobljen za primjenu prethodno stečenih teorijskih i praktičnih znanja i vještina kod rješavanja konkretnih problema u okviru izabrane oblasti rada. Student je upoznat sa funkcionisanjem i organizacijom rada izabranog preduzeća ili institucije u kojoj je ostvario praksu. | ||||
| Sadržaj predmeta | ||||
| Upoznavanje sa poslovnim okruženjem privrednog društva u kojem se obavlja stručna praksa, sa poslovima koje obavlja diplomirani inženjer prehrambene tehnologije odgovarajućeg smjera u datom poslovnom sistemu. Student je dužan da vodi dnevnik rada u kojem će navesti podatke i saznanja do kojih je došao, kao i aktivnosti koje je realizovao u toku obavljanja stručne prakse. | ||||
| Metode izvođenja nastave | ||||
| Uključivanje u proces rada preduzeća ili institucije, pod mentorstvom predmetnog nastavnika i predstavnika preduzeća, u kojem je student obavio stručnu praksu. | ||||
| Literatura | ||||
| ||||
| Oblici provjere znanja i ocjenjivanje | ||||
| Ocjena rada u toku obavljanja stručne prakse i Dnevnika rada | ||||
