Навигација
ViberX logo

Учешће на Међународном сајму књига у Солуну

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Филолошког факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци представили су своја значајна издања на Међународном сајму књига у Солуну одржаном од 16. до 19. маја 2024. године.

Централно мјесто припало је зборнику научних радова „100 година грчког језика и културе у Бањој Луци” и зборнику студентске поезије „Exophones — A Collection of Students' Poetry in English”. Међутим, представљена су и сва остала издања Филолошког факултета публикована у 2023. и 2024. години.

Тако је проф. др Биљана Бабић представила зборник научних радова „100 година грчког језика и културе у Бањој Луци”. Ријеч је о зборнику насталом на основу радова излаганих на истоименој конференцији 2021. године, одржаној уз подршку Амбасаде Грчке у БиХ и тадашњег амбасадора Грчке у БиХ Димитриоса Папандреуа. Сама конференција и зборник научних радова резултат су рада Центра за хеленска истраживања при Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци, а зборник је штампан двојезично — на српском и на енглеском језику, са апстрактима на грчком језику. Уз проф. Бабић уредница зборника је и проф. др Слободанка Пртија. Aлумни Филолошког факултета Данијела Регојевић, професорка енглеског језика и књижевности, представила је зборник студентске поезије „Exophones — A Collection of Students' Poetry in English”, који је уредила проф. др Татјана Бијелић.

С друге стране, била је ово прилика да и Факултет политичких наука представи своја издања. Тако су проф. др Весна Шућур Јањетовић и доц. др Андреа Ракановић Радоњић промовисале  књиге „Социјални рад са појединцем и породицом – вјештине приступи и процес”, те издање „У сусрет појединцу – теоријска мапа критичког социјалног рада”. Представљена су и друга издања Факултета политичких наука из 2023. и 2024. године.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14339/solun.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14339/solun4.jpg