Навигација
ViberX logo

Пријем за ректора Масариковог универзитета у Брну

АктуелноУниверзитет у Бањој Луци

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин организовао је 8. маја 2024. године пријем за ректора Масариковог универзитета у Брну проф. др Мартина Бареша.

Током срдачног пријема у Ректорату УНИБЛ, којем су присуствовали проректори нашег универзитета проф. др Далибор Кесић и проф. др Милица Балабан, те проректор за интернационализацију Масариковог универзитета проф. др Петр Сухи, разговарано је о јачању сарадње између двије високошколске установе.

Како је речено на састанку, сарадња са Масариковим универзитетом у Брну постоји од 2019. у оквиру Еразмус+  компоненте која се односи на међународне размјене. Ријеч је о размјени студената и академског особља, а у неколико позива владало је највеће интересовање наших студената за боравак на размјени на Масариковом универзитету.

Масариков универзитет у Брну је други по величини универзитет у Чешкој, основан 1919. године који се састоји од десет факултета, а на којем данас студира преко 35.000 студената на 150 студијских програма. На Шангајској листи овај универзитет заузима позицију од 401. до 500. мјеста.

Фото: Д. Десница

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14301/prijem-za-rektora-masarkovog-univerziteta-foto-d-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14301/prijem_za_rektora_masarkovog_univerziteta_foto_d.desnica__08052024__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14301/prijem_za_rektora_masarkovog_univerziteta_foto_d.desnica__08052024__6_.JPG