Навигација
ViberX logo

Еразмус+ позив за размјену студената на Универзитету у Каселу

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

У оквиру Еразмус+ програма расписује се позив за размјену студената између Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) и Универзитета у Каселу из Њемачке.

Доступне су двије стипендије за студенте првог, другог или трећег циклуса студија Пољопривредног факултета у зимском семестру академске 2024/2025. године.

Семестар траје од 1. октобра 2024. до 31. марта 2025. године, а предавања од 14. октобра 2024. до 14. фебруара 2025. године. Студенти могу да бораве и краћи период, и то од пет до тридесет дана, али се то мора унапријед договорити. Студенти који ће током размјене похађати наставу морају боравити читав семестар.

Студенти који раде завршни рад, мастер тезу или дисертацију бораве у договору са менторима Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Каселу.

Студентима је доступна стипендија у износу од 800 евра мјесечно, те  275 евра за трошкове превоза.

Потребна документација за пријаву студената је:

  1. Попуњена пријава – Образац 2 (можете преузети овдје);
  2. Биографија – CV;
  3. Потврда о просјечној оцјени са првог и другог циклуса студија;
  4. Доказ о познавању енглеског језика.

 Пријаве са пратећом документацијом потребно је доставити на erasmus@agro.unibl.org или предати лично на протокол Пољопривредног факултета (у том случају на назначену адресу електронске поште послати исти дан кратку поруку да је пријава предата у писаној форми).

Више информација о институцији домаћину је на линку.

Рок за пријаву је 29. март 2024. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14120/erasmus-.jpg