Навигација
ViberX logo

Званично почео ChemTeach пројекат

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Партнерски Еразмус+ пројекат Универзитета у Бањој Луци „Унапређење квалитета наставе хемије у стручном образовању у Босни и Херцеговини“ (Improvement the quality of chemistry teaching in VET in Bosnia and Herzegovina – ChemTeach) званично је отворен на првом радном састанку одржаном 21. и 22. фебруара 2024. године на Факултету за хемијску и прехрамбену технологију Словачког техничког универзитета у Братислави.

Иначе, координатор пројекта је Словачки технички универзитет, а у реализацији ChemTeach пројекта, поред Универзитета у Бањој Луци и партнера из Словачке, учествује и пет средњих школа у чијем наставном процесу је хемија значајан предмет.

Ријеч је о Средњој хемијској школи из Братиславе и Вишој средњој хемијској школи из чешког града Пардубице, те три школе из Бање Луке — Гимназија, Медицинска школа и Технолошка школа.

Циљ пројекта је током три наредне године унаприједити наставу хемије кроз образовање и обуку наставника, радионице за наставнике и ученике и израду приручника са дигиталним наставним материјалом који ће допринијети компетенцијама наставника, те омогућити да се унаприједи и модернизује универзитетска настава за будуће професоре хемије.

Тим Универзитета у Бањој Луци на састанку у Братислави представљале су асистентице Природно-математичког факултета са Студијског програма хемија Сања Пржуљ, Драгана Гајић и Дејана Савић. На састанку је представљен план за реализацију активности у првој години трајања пројекта.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14074/chem_teach.jpg