Навигација
ViberX logo

Одржана дводневна радионица о заштити личних података

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Докторанд и истраживач на Католичком универзитету у Левену Душко Милојевић одржао је дводневну радионицу на тему „Заштита личних података и етички принципи у контексту учешћа у Хоризонт Европа програмуˮ у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци.

Радионици одржаној 27. и 28. фебруара 2024. године присуствовала је и савјетница министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Амина Кавазовић, која је представила програм Пренос знања стручњака из дијаспоре у јавне институције и изразила задовољство што је кроз реализацију овог програма остварена сарадња са Универзитетом у Бањој Луци.

Проректор за научноистраживачки рад и развој проф. др Александар Остојић је током уводног говора, а којем је присуствовала и проректорка за међународну и међууниверзитетски сарадњу проф. др Кристина Пантелић Бабић, нагласио значај ове радионице у контексту унапређења заштите личних података у оквиру универзитетске заједнице и учешћа у Хоризонт Европа програму.

Током првог дана радионице учесници су имали прилику да се упознају са кључним концептима, улогама и начелима заштите личних података са фокусом на законске основе обраде података и етичке аспекте учешћа у Хоризонт Европа програму. Фокус другог дана радионице био је на примјени безбједносних мјера за заштиту личних података, на трансферу, надзору и санкцијама у случају кршења одредби GDPR-а, као и на заштити приватности у електронским комуникацијама у складу са директивом E-privacy.

Иначе, дводневни догађај је организовао Центар за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци, уз подршку Министарства за људска права и избјеглице БиХ, у оквиру програма Пренос знања стручњака из дијаспоре/исељеништва у јавне институције/установе у БиХ.

Консултације о заштити личних података

Сви запослени на Универзитету имају и могућност консултација са Душком Милојевићем о заштити личних података 29. фебруара и 1. марта 2024. године од 9 до 11 часова у просторијама Центра за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци, уз претходну најаву путем  адресе електронске поште crpi@unibl.org.

ФОТО: Д. Десница

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14067/radionica_zastita_licnih_podataka_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14067/radionica_zastita_licnih_podataka_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14067/radionica_zastita_licnih_podataka_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14067/radionica_zastita_licnih_podataka_4.jpg