Навигација
ViberX logo

Такмичење за најбољу идеју на тему рециклаже

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

 

Студијски програм хемијско инжењерство и технологије на Технолошком факултету Универзитета у Бањој Луци објавио је позив за пријаву на такмичење на тему рециклаже чији је слоган „Рециклирај и буди хитˮ.

Циљ такмичења је подизање свијести младих и остале јавности о одговорном поступању са отпадом, уз посебан нагласак на спречавање његовог настајања, правилног одвајања и рециклирања. Свакако, циљ је и искористити идеје и иновативност младих за откривање нових начина рјешавања проблема у области рециклаже различитих врста материјала.

Такмичење  је намијењено ученицима средњих школа, који треба самостално да осмисле и презентују пројектну идеју. На такмичење се може пријавити тим од два или више ученика или само један ученик. Више информација о пропозицијама такмичења можете видјети на Пропозиције такмичења.

Организатори позивају средњошколце да предложе идеју и рјешења за: мању употребу производа који загађују животну средину, одговарајућу замјену за тешко биоразградиве производе, поступке разврставања и рециклирања отпадних материјала. Такође, траже се и рјешења за поновно коришћење одбачених производа. Позив се односи и на сличне теме  збрињавања и рециклирања отпада јер, како су поручили са Технолошког факултета,  отпад није смеће већ вриједна секундарна сировина.

Најбоље идеје појединаца или групе ученика биће новчано награђене.

Пријаве за такмичење се подносе до 1. марта, док су представљање пројеката и додјела награда заказани за 18. март 2024, када се и обиљежава Свјетски дан рециклирања.

Пријаве на такмичење се подносе електронским путем на Обрасцима за пријаву пројеката на адресу aleksandra.borkovic@tf.unibl.org

Контакт особа за све додатне информације је проф. др Татјана Ботић, а којој се можете обратити на tatjana.botic@tf.unibl.org.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13980/tehnoloski.akcija.png