Навигација
ViberX logo

Промоција књиге о краљу Милутину

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Промоција књиге „Свети краљ Милутин – Владар на раскршћима световаˮ заказана је за 3. фебруар 2024. године у 12 часова у амфитеатру 203 Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Ова књига у издању Задужбине Светог манастира Хиландара посвећена је седамстотој годишњици од упокојења краља Стефана Уроша II Милутина и уређена је од стране др Срђана Пириватрића са Византолошког института САНУ, проф. др Смиље Марјановић-Душанић са Филозофског факултета Универзитета у Београду и  др Данице Поповић са Балканолошког института САНУ.

На промоцији ће говорити архимандрит Методије, игуман Светог манастира Хиландара, као и уредници и директор Хиландарске задужбине у Београду Миливој Ранђић.

Ова изузетна књига представља научни врхунац у истраживању периода српског средњег вијека, нудећи детаљан увид у живот и владавину краља Милутина. Шеснаест угледних стручњака и истраживача приступа овој теми мултидисциплинарно, стварајући јединствену синтезу која детаљно освјетљава ово златно доба наше историје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13984/promocija_knjige_sveti_kralj_milutin.jpg