Навигација
ViberX logo

Научни семинар о демографској политици

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Семинар „Демографска политика у Русији, Србији, Републици Српској и Црној Гори – изазови и перспективеˮ одржан је 26. јануара 2024. године, у онлајн формату.

Овај догађај у онлајн формату организовали су Висока школа за државну управу и предузетништво Института за економију и менаџмент Уралског федералног универзитета, Центар за руске студије Факултета политичких наука у Београду и Факултет политичких наука Универзитета у Бањој Луци.

Догађајем је модерирао директор Школе за државну управу и предузетништво Алексеј Констатинович Кљујев, а међу присутнима је била и његова замјеница Ана Петровна Багорова, те руководилац Центра за руска истраживања на Факултету политичких наука Универзитета у Београду проф. др Синиша Атлагић.

Семинару су присуствовали и представници Универзитета у Бањој Луци: деканица Факултета политичких наука проф. др Ранка Ромић Перић, те проф. др Мира Мандић и др Александар Мајић са Природно-математичког факултета.

Научни семинар је организован са циљем даљег јачања, размјене искустава, дискусије о проблемима и заједничког тражења одговора на актуелне изазове. Овај семинар плод је заједничке жеље да се у редовним сусретима колега размотре могућности заједничких интердисциплинарних истраживања и објављивања њихових резултата, као и промовисања заједничке сарадње. Главни фокус како овог семинара тако и следећих који су планирани биће истраживање регионалних социјалних политика (демографске, омладинске, образовне, територијални развој и друге), као и јавне управе, интеракције између власти и заједница.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13983/borislav.png
  • /uploads/attachment/vest/13983/Foto_seminar__26.januar.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13983/Seminar_2.jpg