Навигација
ViberX logo

На ПМФ УНИБЛ реновирана још једна учионица

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци (ПМФ УНИБЛ) 30. јануара 2024. године отворена је учионица за наставу и пројектне едукације реновирана у оквиру пројекта ,,DeepGreenInnoˮ.

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин истакао је да је ПМФ један од најактивнијих чланица Универзитета када је ријеч о пројектним активностима.

„Овај пројекат је финансиран из међународних извора и један од његових резултата је и опремање ове мултифункционалне учионице која ће служити као тренинг центар, али и као учионица коју ће користити наставници, сарадници и студентиˮ, рекао је ректор.

Декан ПМФ-а проф. др Радослав Декић рекао је да су реконструкцијом учионице побољшани услови за студирање у овој високошколској установи.

„Имали смо подршку Универзитета и Ректората за све наше пројекте и надам се да ћемо наставити пројекте који, осим научноистраживачког рада и набавке опреме, могу резултирати санацијом простораˮ, рекао је Декић.

„У оквиру пројекта имали смо одређени дио буџета за адаптацију простора како би на што репрезентативнији начин могли да држимо тренинге, радионице и семинареˮ, навела је проф. др  Сузана Готовац Атлагић, иначе координаторка пројекта.

На отварању се могло чути да ће у овој учионици наредних шест мјесеци бити одржане бројне образовне активности и промоције наука о материјалима. Како је речено, у том периоду ће се радити и на набавци термогравиметријског анализатора, а који ће служити ПМФ-у и партнерима за бројна истраживања.

Иначе, пројекат ,,DeepGreenInnoˮ, чија је укупна вриједност 750.000 евра, осмишљен је и написан на ПМФ-у УНИБЛ, који је и координатор са укупно осам тимова из пет земаља. Циљ пројекта је промоција науке о материјалима са мултидисциплинарним приступом.

Подсјетимо, у октобру 2023. године на ПМФ УНИБЛ отворена је реконструисана рачунарска учионица за чију је санацију компанија ,,М:телˮ донирала 60.000 КМ.

Фото: Д. Десница

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__13_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__16_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__19_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13985/renovirana.ucionica.pmf__21_.JPG