Навигација
ViberX logo

Састанак са делегацијом Републике Турске

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин разговарао је 20. децембра 2023. године са генералним конзулом Републике Турске у Бањој Луци Огузом Килицом о јачању сарадње нашег универзитета са високошколским установама из Турске.

Састанак одржан у Ректорату био је уједно прилика да се разговара о наставку извођења курсева турског језика на Универзитету у Бањој Луци, као и о могућностима стипендирања за истраживаче и студенте другог и трећег циклуса студија.

Како је речено током састанка, Универзитет у Бањој Луци остварује сарадњу са више високошколских установа у Турској, али постоји простор за њено додатно јачање.

Овом састанку, поред ректора и конзула, присуствовао је и проректор за материјалне и људске ресурсе проф. др Далибор Кесић, деканица Филолошког факултета проф. др Биљана Бабић, као и аташе за образовање Амбасаде Турске у БиХ Фарук Берат Акчесме, аташе за културу и туризам Амбасаде Турске у БиХ Ахмет Атабаш, координатор Института Јунус Емре Мехмет Акиф Јаман, те секретар у Генералном конзулату Турске у Бањој Луци Емин Махмутовић.

Фото: Д. Десница

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13897/delegacija_turske_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13897/sastanak_delagacije_turske_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13897/sastanak_delagacije_turske_3.jpg