Навигација
ViberX logo

Посјета компанији за медицинску опрему и рехабилитационом центру

Опште

Делегација Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) предвођена ректором проф. др Радославом Гајанином посјетила је 11. децембра 2023. у кинеском граду Чангџао компанију „Qianfang Medical Groupˮ, која се бави производњом и трансфером медицинске опреме, посебно медицинских помагала за дјецу и старије особе, као и рехабилитацијске опреме.

Ректор УНИБЛ састао се са директором ове компаније Фаном Тјенруном, са којим је разговарао у оквиру универзитета, као и здравствених установа и рехабилитационих центара.

Иначе, директор Фан био је члан делегације из Шангаја која је у новембру посјетила УНИБЛ и том приликом уприличена је и посјета Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Ректор Гајанин нагласио је да су могућности сарадње велике, нарочито у виду трансфера опреме за рехабилитацију пацијената.

Након званичног састанка, делегација УНИБЛ, у којој су, поред ректора Гајанина, били проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић, шеф Студијског програма синологије доц. др Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић, МА, посјетила је демонстративни центар с опремом за опоравак пацијената и спортиста, медицинским помагалима за дјецу и старије особе, као и сензорним собама за дјецу с аутизмом.

„Qianfang Medical Groupˮ једна је од водећих компанија која се бави медицинском опремом и технологијом, а осим у Кини, своју опрему дистрибуира и на европска тржишта, попут Њемачке и Пољске.

Овом посјетом окончана је вишедневна радна посјета Кини делегације Универзитета у Бањој Луци. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13868/posjeta-kompaniji-za-medicinsku-opremu-i-rehabilitacionom-centru-03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13868/posjeta-kompaniji-za-medicinsku-opremu-i-rehabilitacionom-centru-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13868/posjeta-kompaniji-za-medicinsku-opremu-i-rehabilitacionom-centru-01.JPG