Навигација
ViberX logo

Округли сто о интернационализацији на универзитетима

Опште

Проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Кристина Пантелић Бабић учествовала је 7. децембра 2023. године у раду округлог стола на тему ,,Интернационализација на универзитетима / свеучилиштима у БиХˮ.

На овом догађају, одржаном у Ректорату Универзитета у Тузли, размијењена су искуства о процесу интернационализације на високошколским установама. Било је ријечи о могућим изазовима на путу приступања европским образовним алијансама, као и погодностима које доноси учешће у њима. Такође, разговарано је и о покретању заједничких студијских програма, као и студијских програма на енглеском језику. Учесници су истакли значај редовног одржавања оваквих догађаја у сврху креирања и покретања заједничких иницијативу за стварање претпоставки за унапређење наставе и науке и јачање међународне сарадње на универзитетима.

На овом округлом столу, одржаном под покровитељством Амбасаде Француске у БиХ и Француског института у БиХ, поред проректорке Пантелић Бабић и домаћина са Универзитета у Тузли, учешће су узели и представници Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву, Универзитета у Бихаћу, Универзитета у Зеници, Интернационалног универзитета Сарајеву, Центара за информисање и признавање докумената из области високог образовања, као и Министарства образовања и науке Тузланског кантона.

Извор фотографија: Универзитет у Тузли

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13871/okrugli_sto.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13871/okrugli_sto_tuzla.jpg