Навигација
ViberX logo

Одржан семинар о смањену изложености акриламиду

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Едукативни семинар „ACRYREDˮ, о смањену изложености акриламиду, одржан је 3. и 4. новембра 2023. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Током првог дана семинара предавања су одржали наставници Природно-математичког факултета проф. др Милица Балабан, проф. др Смиљана Параш и доц. др Дино Хасанагић, као и проф. др Алтијана Хромић Јахјефендић са Интернационалног универзитета у Сарајеву, док је другог дана одржана лабораторијска сесија за 30 студената првог и другог циклуса студија.

Иначе, овом дводневном семинару присуствовали су наставници, истраживачи и студенти Медицинског, Пољопривредног, Технолошког, Шумарског, Филозофског и Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци, те Интернационалног универзитета у Сарајеву и  представници привреде.

Важно је нагласити да је семинар дио пројекта ,,Смањење изложености потрошача акриламиду кроз приступ снабдијевања житарицама које су произведене усмјеравањем на мањи садржај аспарагинаˮ. Ријеч је о пројекту подржаном од стране европске COST акције ACRYRED, Министарства за научно-технолошки развој и високо образовање Републике Српске и пројекта „Deep Green Innoˮ Природно-математичког факултета, финансираног средствима Европског института за иновације и технологију.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13764/IMG_9941.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13764/IMG_9940.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13764/IMG_9943.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13764/IMG_9939.jpg