Навигација
ViberX logo

Ректор Гајанин разговарао са конзулом Вујићем

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин састао се 4. октобра 2023. године са генералним конзулом Републике Србије у Бањој Луци Милошем Вујићем.

На састанку је било ријечи о надолазећем 16. научно-стручном скупу „Студенти у сусрет науциˮ са међународним учешћем, који ће се одржати на Универзитету у Бањој Луци од 23. до 25. новембра 2023. године, у организацији Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци и суорганизацији Универзитета у Бањој Луци, а под покровитељством Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Током састанка у Кабинету ректора, разговарано је о сарадњи јавних високошколских установа у Републици Српској и Републици Србији, а саговорници су заједнички констатовали да је ријеч о изузетној сарадњи, посебно на пољу науке.  По ријечима ректора Гајанина, план је да се и у наредном периоду јача сарадња, те да се ради на већој размјени студената.

Састанку ректора Гајанина и генералног конзула Вујића присуствовао је и проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци проф. др Александар Остојић и конзул Александар Суботић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13653/4W7A1351__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13653/4W7A1344.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13653/4W7A1326.JPG