Навигација
ViberX logo

Проф. др Дијана Јелић боравила на постдокторском усавршавању у Јапану

Универзитет у Бањој ЛуциОпштеПриче за примјер

Проф. др Дијана Јелић, редовна професорка на Студијском програму хемија на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци, боравила је пет мјесеци на постдоктрском истраживању у Цкуби, у Јапану.

У периоду од маја до октобра ове године, она је успјешно завршила своје друго постдокторско усавршавање на Националном институту за науку о материјалима.

Проф. Јелић је отишла у Јапан као добитник Матсумае стипендије. Иначе, могућност за пријаву на конкурс Међународне фондације Мацумае имају научници из цијелог свијета, а за 2023. додијељено је десет стипендија, од укупно 290 пристиглих пријава. Такође, Фондација је организовала и свечану промоцију и додјелу меморијалне медаље и сертификата о успјешно завршеним студијама.

У оквиру свог научно-истраживачког пројекта, проф. др Дијана Јелић радила је на развоју паметних система за испоруку лијекова, који се користе за циљано и продужено ослобађање лијека. У оквиру усавршавања, професорка Јелић је у августу 2023. одржала предавање о савременим приступима повећања стабилности и биорасположивости слабо растворљивих лијекова у води на међународној конференцији под називом „Међународна конференција о науци и технологији стакластог стања фармацеутикаˮ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13740/prof._dr_dijana_jelic_glavna_slika.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13740/prof._dr_dijana_jelic.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13740/prof._dr_dijana_jelic2.jpg