Навигација
ViberX logo

На УНИБЛ 25 новозапослених сарадника и доцената

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) проф. др Радослав Гајанин организовао је пријем за новозапослене асистенте, више асистенте и доценте који су од академске 2023/24. године ангажовани на водећој високошколској установи у Републици Српској – Универзитету у Бањој Луци.

Ректор Гајанин прецизирао је да је ријеч о асистентима, вишим асистентима и доцентима који су као студенти остварили најбоље резултате.

Гајанин је навео да је изборним процедурама дефинисано да у академску заједницу могу ући само најбољи, те новозапосленима пожелио успјешну академску каријеру.

„Очекујемо напредак у сваком погледу, унапређење наставе и наставног процеса на Универзитету, али и унапређење научноистраживачког рада. Од наших нових наставника и сарадника очекујемо да се активно укључе и у научно-истраживачки рад на катедрама на којима су примљени, те да се укључе у пројекте које воде факултетиˮ, истакао је Гајанин током пријема којем је присуствовао и проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић.

Према ријечима ректора, наставници и сарадници који раде на Универзитету постижу запажене резултате.

Асистент на Технолошком факултету Небојша Сувајчевић рекао је да му је циљ да остане у Републици Српској.

„Мислим да ће у будућности на тржишту бити још већи број компанија које траже машинске инжењере, због чега бих препоручио младим људима да размисле да стекну ово звањеˮ, додао је Сувајчевић.

Од академске 2023/24. године на Универзитету у Бањој Луци запослено је 25 нових асистената, виших асистента и доцената.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13670/uni1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni5.jpg