Навигација
ViberX logo

Разговарано о припремама пројеката

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

О припремама заједничких пројектних апликација за програм Хоризонт Европа, од стране Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци и новозеландског Margot Forde Germplasm Centre (MFGC), AgResearch, разговарало се 15. септембра 2023. године, на састанку у Банци биљних гена Србије, у Београду.

Ријеч је о састанку организованом на иницијативу директора Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци доц. др Марине Антић, којем су присуствовали и др Киоумарс Гхамгхар, директор Margot Forde Germplasm Centre (MFGC), AgResearch, проф. др Албан Ибралиу са Пољопривредног универзитет у Тирани, др Маја Јечменица, директор Банке биљних гена Србије и мр Драгана Радуловић, виши стручни сарадник за научно-истраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци.

Важно је нагласити да је током септембра 2022. године остварена сарадња између Института за генетичке ресурсе и новозеландског Margot Forde Germplasm Centre (MFGC), AgResearch, кроз реализацију заједничке експедиције на прикупљању сјемена значајних крмних врста и њихових дивљих сродника у Босни и Херцеговини.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13613/sastanak_banka_gena.jpg