Навигација
ViberX logo

Проректор Кесић на конференцији у оквиру Берлинског процеса

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректор за материјалне и људске ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић учествује на 7. заједничкој научној конференцији у оквиру Берлинског процеса, која се одржава у Тирани од 18. до 21. септембра 2023. године.

Берлински процес окупио је представнике 17 водећих високошколских установа из земаља Западног Балкана, као и предсједнике њихових академија наука. Ове године, Албанија предсједава ротирајућим предсједништвом, а наука, високо образовање и мобилност су у фокусу интересовања. Током конференције  разговора се о напретку високог образовања на Балкану и југоисточној Европи, процјени изврсности на Балкану путем инструмената и учешћа у мрежама и иновативним комуникацијама са циљем интеграције у оквире Европске уније и изради прилагођених шема мобилности за студенте, истраживаче и експерте, укључујући сарадњу са дијаспором.

Током конференције, проректор Кесић састао се и са предсједником Српске академије наука и умјетности академиком проф. др Зораном Кнежевићем и предсједником Њемачке академије наука академиком проф. др Гералдом Х. Хаугом.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13616/IMG_8421.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13616/IMG_8422.JPG