Навигација
ViberX logo

Пројекат "V4+WB RMA Network PLUS": Позив за учешће на конференцији

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је позив за пријаву за учешће на почетној  конференцији у оквиру пројекта V4+WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs) PLUS, која ће бити одржана 17. и 18. октобра 2023. године у Братислави на Словачком технолошком универзитету.

Конференција под називом "Менаџери и администратори истраживања: Савремене технологије и будућност менаџера истраживања у земљама тзв. вишеградске четворке и Западног Балкана" посвећена је питањима савремених технологија и афирмацији и условима за рад за менаџере и администраторе истраживања, као и представљању релевантних иницијатива и могућности које им се пружају у земљама Европске уније. Додатни циљ конференције је подржавање размјене знања и искуства менаџера и администратора истраживања у истраживачким пројектима финансираним из европских фондова.

Радни језик конференције је енглески, а за учешће је неопходна регистрација путем линка, најкасније до 17. септембра 2023. године.

Пројекат V4+WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs) PLUS је наставак иницијативе за јачање мреже менаџера и администратора истраживања, започете пројектом V4+WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs). Поред Центра за развој и подршку истраживању Универзитета у Бањој Луци, као партнерске институције, у пројекту учествује још шест организација из земаља тзв. вишеградске четворке (В4 - Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска) и Западног Балкана (Србија, и Албанија). Кроз интензивну размјену знања и активности на изградњи капацитета, пројекат ће допринијети повећању конкурентности ових земаља у истраживању и иновацијама. Пројекат се финансира кроз Међународни вишеградски фонд и траје до јануара 2025. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13595/Untitled-4.jpg