Навигација
ViberX logo

Др Драгомировић на конференцији о дигитализацији, екологији и здрављу

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Др Драган Драгомировић, са Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, учествовао је на конференцији „Креирање и уједначавање научно-истраживачких политика на Западном Балкану – Визија 2030. Дигитализација, екологија и здравље” одржаној 13. септембра 2023. године у Сарајеву.

На овој конференцији еминентни су стручњаци изложили резултате досадашњих анализа стања у области дигитализације, екологије и здравља у земљама Западног Балкана.

Конференција иначе представља прилику за професионалце из различитих научно-истраживачких области да се укључе у конструктиван дијалог и да предложе ефикасна рјешења и инструменте за усклађивање приоритета земаља Западног Балкана са приоритетима Европске уније када је у питању стратешко планирање у областима дигитализације, екологије и здравља.

Важно је нагласити да је конференција организована у оквиру пројекта „Одговори кроз политике – подршка у стратешком планирању научноистраживачког рада и иновација на Западном Балкану” (POLICY ANSWERS), у којем у својству партнера учествује и Универзитет у Бањој Луци. Финансирање овог пројекта је одобрено путем оквирног програма за истраживање и иновације Хоризонт Европа.

Више информација о пројекту POLICY ANSWERS:

•           Интернeтска страница: www.westernbalkans-infohub.eu

•           Фејсбук: https://www.facebook.com/WBInfoHub

•           Линкдин: https://www.linkedin.com/company/wbinfohub

•           Tвитер: https://twitter.com/WBInfoHub

•           Јутјуб канал: https://www.youtube.com/channel/UC9aLLG2bY28G9fFp2kIOkAg

•           Електронска пошта: policy-answers@westernbalkans-infohub.eu